Wednesday 13 October 2010

POŠAST ZVANA REMBRACO

Ili bolje da kažem istina o Rembracu. Pošto sam u zadnje vrijeme dobio dosta zahtjeva za prijateljstvo a primijetio sam da su ti zahtjevi poslovne prirode (članovi su u Rembraco affiliate marketingu) odlučio sam istražiti o čemu se radi. Iskreno, mene sve zanima i svagdje ću zabosti prste i na brz način izvidjeti situaciju i ako je financijski isplativa, uletjeti ću u shemu.
OK, idem, priključio sam se Rembraco timu, registrirao, dobio potvrdni e-mail i nakon njega još jedan e-mail sa uputama i poslovnim planom u PDF formatu.
Krenuo sam sa proučavanjem i iskreno vam kažem da nisam bio oduševljen niti malo.

Što je Rembraco?

Rembraco slim je proizvod koji, kako kažu, svojom revolucionarnom 3 way action formulom može učiniti da se osjećate bolje nego ikada. Dalje kažu da je to nova formula koja svojim egzotičnim sastojcima djeluje na reguliranje tjelesne težine, detoksikaciju i regeneraciju našeg cjelokupnog organizma. Smanjuje apetit, sagorijeva masne naslage, ubrzava metabolizam i obnavlja psiho-fizičko stanje organizma.
To je sve ok za jedan proizvod no ja nisam vidio nigdje da ga direktno mogu prodavati i zarađivati na proviziji što bi za mene bilo normalno. U čemu je kvaka? Po meni, a ne varam se jer sam dosta u ovom poslu, vi zarađujete vašom kupnjom proizvoda i kupnjom članova koje upišete preko vašeg jedinstvenog affiliate linka i bez nje ne možete ući u sistem isplate.
Znači ja ako želim zarađivati, registriram se preko nečijeg affiliate linka i da bi dobio status affiliatea MORAM kupiti startni paket (22.80€) i platiti godišnju članarinu od 15€.
I na sve to sam limitiran zaradom. I onda neka mi netko kaže da je to super program. Svi vi koji ste ušli u njega, da biste zaradili morate kupiti taj proizvod. Pa kakva je to affiliate ili MLM mreža gdje se mora kupiti proizvod da bi se zaradilo?
To vam je isto kao da ja želim promovirat, ne znam sad, hp laptope al je uvjet da moram kupiti jednog da bih ušao u sistem isplate i to još limitirane.
Vidim još da se članovi, ukoliko su neaktivni, a to znači da ne ostvare kupovinu proizvoda, isključuju iz sistema isplate. Normalno, jer glavna faca koja je to pokrenula ne zarađuje. Koja fora...
I onda neka mi još samo jedan kaže i uputi na Rembraco i kaže da je super program... Program trebate upoznati i proučiti a ne gledati samo na obećanja koja vam daju.
Pa ja na promociji dijetalnog programa zaradim tri puta više nego što zaradi Rembrancov Marketinški direktor sa tri zvjezdice u 100% njegovoj zaradi a oni koji su ušli u taj tzv. „Fantastičan MLM program“ znaju koliko je to.
A što da vam kažem nego sretno onima koji su ušli i odlučili se obogatiti na Rembracu i da im poželim ugodno opuštanje uz tu vrhunsku kavu jer ako kažu da zarađuju onda su morali to i kupiti...
A ništa, izgubio sam pola sata da izvidim što ima i čak web opt-in stranicu napravio u namjeri da započnem sa radom. Vraćam se ja mojim profitabilnim stvarima a web opt-in stranica ide jednom entuzijasti koji se je navukao na Rembraco. Svatko je gospodar svog života i čini ono što želi od njega.
Eeee, da, sad sam se sjetio nečega. Pošto mi zadnje vrijeme ide najbolje prodaja satelitskog softvera onda bih mogao i ja pokrenuti jedan „Rembraco“ Satellite sistem zarade i reći članovima da se jako dobro može zaraditi ali da se za isplatu zarađenog mora kupiti proizvod koji ide preko mog affiliate linka. Hahah, možda nešto i naučim od Rembraca!!!
Ipak nisam tako zao pa tako poklanjam lijepo uređenu web opt-in stranicu svakome tko se želi okušati u Rembracu ako se registrira na

GetResponse autoresponder servis

Jer opt-in web stranica bez autoresponder servisa ne vrijedi.
Pozdrav!

9 comments:

  1. Ne možete pisati o nečemu što niste probali. Kao prvo kava je super za piti, uopće nisam ništa uložila ako sam kupila kavu za sebe i ako skinem koju kilu. Dragi prijatelju da bi se zaradilo treba i nešto raditi. Ako trebate kavu možete je dobiti od mene u Hrvatskoj i to ću vam pokloniti nekoliko pakiranja! Pozdrav

    ReplyDelete
  2. Ne znam zašto ovakvim riječima pišete o Rembracu i šta očekujete,da kupnjom dva paketa kave postanete milijunaš?!!Vjerojatno svojim poslom "zarađujete"grdne novce,pa je za vas mogućnost zarade koju vam kompanija Rembraco nudi prava sitnica!!
    Nije vam u redu na ovakav način komentirati ni način rada,ni proizvod,jer ste se prvo trebali uvjeriti u nešto,bilo pozitivno ili negativno,pa tek onda komentirati!
    Sretno s prodajom satelitskog softvera i samo da znate,kava je fantastična,a i zarada mi dobro ide,naravno jer se zadovoljavam s realnim ciframa!!

    ReplyDelete
  3. U potpunosti se slažem sa gospođom Brankom.Proizvod bi kupila bez obzira zaradila ja ili ne.Ali,ako mogu pokušati spojiti ugodno sa korisnim,zašto ne probati? Da ja imam tako profitabilan posao kao što vi tvrdite da ga imate,sigurno ne bi gubila vrijeme na registraciju,"izviđanje što ima",izradu stranice i dr.,nego bi uživala u rezultatima svoga rada.Bolje da ste tih pola sata utrošili u nešto puno pametnije,kao npr.sjeli i uživali u REMBRACO kavi i sanjarili o super prodaji satelitskog softwera.

    ReplyDelete
  4. JEBEŠ REMBRACO LAVAZA JE ZAKON!
    PIJEM KAVU I PRDIM!

    ReplyDelete
  5. Postovani Gospodine,

    svaka vasa konstatacija je tacna i veoma istinita. Tippovi kompanija kao sto su Rembranco , odavno su poznate u USA, i jedina namjera im je da se uclanite i platite start pakete, koji nikada nisu jeftini. Ako usput kupite koju kutiju kafe, jos bolje za njih. To je veoma poznata strategija, online spam- zarade. Na trziste Istocne Evrope tek stize, i vjerovatno ce mo se sresti sa nizom ovakvih kompanija koje ce prodavati neke druge ideje...
    Sistem je u piramidalnom oblliku, tako da osoba na vrhu piramide ustvari dobiva najvecu korist od citave mreze.
    Nase trziste je plodno za njihov razvoj, jer ljudi nazalost nisu upoznati sa tim vrstama on-line prevara. Isto kao i sto Facebook useri, smatraju da je Facebook dobra stvar, a ustvari niko se ne pita zasto facebook daje besplatno sve te usluge, i kakvu korist Facebook ima od toga. Jer ipak danas, sve se vrti oko profita i novca, i nece niko uloziti niti jedan euro u nesto od cega nece imati koristi.

    ReplyDelete
  6. Poruka i za autora i za alma.imran: ne komentarisite o necemu ukoliko niste ekspert u toj oblasti ili bar ukoliko niste bili u saradji sa kompanijom pa na svojoj kozi osetili sve. ne mozete uporedjivati MLM i piramidu pre svega. Finansijska piramida ili tzv. Poncijeva shema je nelegalan vid zarade i obmajivanja ljudi. U mlm kompaiji gde vam se nudi da promovsete prizvod (i to veoma dobar proizvod) i zaradjujete tako sto vas firma nagradjuje sto ste uspesno vrsli marketinske usluge, je veoma legalan, isplativ posao. Samo malo logike ukljucite, nista vise. Nije Vas problem toliko nerazumevaje MLM-a, vec sto nikako ne mozete otici u svom umu dalje od rada za platu. Za poslovanje u Rembracu Vam je potrebahn preduzetnicki duh i ambicija, a Vi to ocigledno ne posedujete.
    P.S. ovom trenutku kompanija oosluje u 22 zemlje Evrope, gde vec imadosta saradnika koji zaradjuju 1000 eura, a nauspesniji i mnog vise. Ko nece da veruje ne mora, ja sakako verujem, jer mi to dokazuje moj saldo u banci, koji osvarujem svakog meseca sa svoje racnarske stolice.

    ReplyDelete
  7. Zanima me da li su ove pozitivne komentare pisali iste osobe? Pa nemojte biti smiješni ljudi!I ovo će za neko vrijeme, kada se ustvrdi da je to najobičnija mužnja naivnih ljudi,postati nelegalno.Zašto trošite energiju da bi nekoga tko je već bogat učinili još bogatijim? Radije taj novac za start paket položite na račun za gladnu djecu Afrike, a Vi kupujte Franck kavu. Kupujte Hrvatsko i svima će biti bolje, a ne Brazilsko!A vi draga gospođo Milena kada tako dobro zarađujete otvorite novine "24 sata" i pošaljite novac za operaciju malene djevojčice i osjećat ćete se mnogo bolje.

    ReplyDelete
  8. A zar Vi draga Magdalena stojite pred mojom kucom ili ste mi hakovali bankovni racun pa znate sta ja radim sa svojim novcem i da li sam pomogla nekome ko je u nevolji ili ne? To pitajte sebe. U svakom slucaju se iz aviaona vidi zasto je admin ove stranice sve i napravio.. Da bi navukao Rembracovce da kupuju njegovu Opt In stranicu.. Hvala, kompanija je svim saradnicima kreirala Opt In stranicu besplatno. A ako zelite piti Frank kavu, onda idite u Frank kompaniju pa trazite da Vam oni plate jer ste nam je sada preporucili. Posto nikada nisam zlopamtilo niti sve ove komentare smatram zlonamernim (samo ste needukovani za pojedine poslovne oblasti) ja cu Vam svima pozeleti dobro zdravlje i dug zivot kao i uspeh kojim god poslom da se bavite.

    ReplyDelete
  9. Kafa je odlicna ! Kako ova za mrsavljenje tako i ona klasicna ! Ja sam u pocetku mislio da pocnem neki posao, cak imam i g+ i facebook stranice ali sad me to i ne zanima, zeleo sam da nekako uspem da osvojim onaj kafemat, extra mu je dizajn. Imam stalan posao tako da mi novac i nije neophodan. Samo kupujem Rembraco kafu stim sto je ponekad nudim i preko Facebooka. Inace nemam pojma o kakvom clanstvu se radi ? Nakon prve kupovine imam popust a clanstvo se automatski produzi, potrebno je kupiti 1 paket mesecno a ja u proseku trosim 2 paketa ! Cena mi odgovara, nije ni skuplja ni jeftinija od konkurencije.

    ReplyDelete