Thursday 21 October 2010

Minimum uloga za 50-100€ dnevno

Pozdrav svima. Napravio sam jedan test u namjeri da vidim koliko mi je minimalno novaca potrebno da uložim u online posao da počinjem zarađivati 50-100€ dnevno i koliko mi vremena treba da u stvari počnem zarađivati.
Da ne dužim puno, krećem na posao.
Prva stvar odabir teme. Odabrati ću „Make money Online“. Idem na zakup domene i hosting plana.
Domena će me koštati 9$ +2$ privatnost domene = 11$ godišnje. Hosting plan, 168kn godišnje i već sam na oko 41$. Idem dalje, web stranicu ću si sam kreirati ali sa opt-in formom a za to moram platiti registraciju na jedan od autoresponder servisa. Osobno ja koristim GetResponse i jako sam zadovoljan sa njime.
Taj servis koštat će me 9$ za 250 pretplatnika. I kako broj pretplatnika raste, raste i cijena servisa no neznatno.
Znači već sam na 51$.
I što mi još treba? Imam domenu, hosting plan, web stranicu sa opt-in formom, autoresponder servis. Potrošio sam 51$.
NIŠTA MI VIŠE NE TREBA!!!
Jedino što ću učiniti je otići na društvene mreže kao što je Facebook, MySpace, Friendster, Hi5... I započeti sa marketingom. Znači za jedan kvalitetan start potrebno mi je oko 50$ a to je oko 250 kuna. Pa što je to puno? Pogledajte da prodate samo jedan satelitski softver imate u džepu 33.90$. Dva ih prodate i već ste povratili ulog i zaradili 10$.
Naravno, neki godine provedu na Facebooku i ne prodaju ništa zato jer to ne ide kako su zamislili. Marketing na Facebooku nije kompliciran ali se ipak treba znati kretati sajtom. Treba znati kada i kako predstaviti proizvod a i kome.
Baš sad malo pratim affiliate za Rembraco. Ne kažem da se sa tim proizvodom ne može zaraditi, može ali mene nervira da ja da bih počeo zarađivati moram kupiti proizvod. A što ako ja ne pijem kavu? No neću sad o proizvodu već o promociji.
Ovo bi trebali pročitati Rembracovi affiliatei.
Samo postaju linkove na zid a svaki link isti i to postan dvjesto miliona puta u jednom danu. Nadalje, tekst uz link je totalno komercijalan, samo sistemom COPY-PASTE prekopiran sa promotivnog materijala direkt na facebook. Iskreno, mislim da su se samo navukli na tu pošast a da ni ne znaju kako u stvari funkcionira Rembraco jer su zaslijepljeni mogućom zaradom koja, po svemu sudeći, neće doći ovim načinom i doći će do toga da će se svi razočarati u online posao. Ajde Rembraco affiliatei, recite mi da nisam u pravu? Točno znam što vam je u glavi i što točno mislite ali dok se vi osvijestite biti će kasno. Kupljenu kavu ćete popiti a za novu nećete imati...
Kao prvo, niti jedan od affiliatea koje sam sreo, nema vlastitu web stranicu a kamoli opt-in formu. Link koji postaju je affiliate link i to rijetko gdje prolazi jer kupca treba uhvatiti u mrežu a ne u ruke pa da nakon jednog posjeta odleprša. Mislim da većina vas ne zna što je e-mail marketing i koliko je on efikasan no saznat ćete kada knjigu objavim, prvom polovicom Studenog. Besplatna će biti za sve i moći će se naći na netu, indexu.hr, net.hr, vijesti.hr, googleu, yahoou.
Pripremam veliku kampanju za tu knjigu jer znam što je napisano u njoj i koliko to vrijedi. Isto vam kažem da na pitanja u vezi knjige neću odgovarati jer u knjizi sve piše a ono što ne piše moći će se naći na netu ili forumu.
Meni uskoro počinje snowboard sezona i želim je proživiti kako treba a ne sjediti za kompjuterom i trošiti dragocjeno vrijeme na pitanja i odgovore. Nisam na kvizu.

Ime: ZARADA NA FACEBOOKU – TEHNIKE I TAKTIKE ZARADE
Autor: Gospodari Budućnosti
Adresa: http://www.FacebookZarada.com

No comments:

Post a Comment