Wednesday 14 July 2010

Preusmjeravanje domene sa maskiranjem

Pošto Facebook ne trpi affiliate linkove, potrebna nam je domena. No to u današnje vrujeme nije uopće problem. Sa par klikova i vi imate profesionalno ime stranice za manje od 10$ godišnje. Ja osobno koristim Godaddy.com i preporučio bih ga i vama.
Znači najprije se pretraži proizvod koji mislimo promovirati, neka je to npr. Satelitski softver za pc. Pronađemo dostupnu domenu i kupimo je. Šta sada? Da bi bili spremni u 5 minuta sa promocijom proizvoda nije nam potrebna web stranice već jednostavno na servisu kod kojeg smo zakupili domenu preusmjerimo domenu (vidi sliku niže)



Na naš affiliate link. Da bi vam se prikazala pločakao na slici gore morate označiti domenu koju želite preusmjeriti i kliknuti na „menage domains“. Nakon toga vam se otvori novi prozor sa slijedećim opcijama (slika niže)



Ispod imena domene sistemom COPY-PASTE kopiramo affiliate link i kliknemo na „preview“ da nam se učita stranica i da potvrdimo da li je zaista to stranica na koju šaljemo našu domenu. Nakon toga kliknemo na „Advance Options“ gdje vam se otvore slijedeće opcije:
Forward only
Forward with mask
Označite „Forward with mask“ i ispunite polja koja vas traže.
Title ili naslov stranice
Description ili opis stranice
Keywords ili ključne riječi
Kada to sve obavite kliknite na OK i vi ste domenu preusmjerili. Dozvolite Godaddyu da procesuira vašu promjenu i nakon 15-20 minuta otipkajte u tražilicu vašu domenu (URL) i vidite da li će se učitati stranica na koju ste preusmjerili domenu i da li nakon učitavanja u tražilici ostaje isi URL.
Ako je sve u redu vi ste spremni za oglašavanje ili šta već mislite sa stranicom.

Ime: ZARADA NA FACEBOOKU – TEHNIKE I TAKTIKE ZARADE
Autor: Gospodari Budućnosti
Adresa: http://www.FacebookZarada.com

No comments:

Post a Comment