Wednesday 7 July 2010

Greška u startu

Najčešća greška u startu je kopiranje affiliate (preprodavačkog) linka direkt na Vaš zid ili zid prijatelja. Šta se onda događa. Pošto je Facebook zasićen kojekakvim linkovima sa „money making programima“ i proizvodima ne treba još i vaš link. Proizvod se nesmije forsirati, forsira se sadržaj i dozvoljava da proizod dođe u prvi plan.
Evo šta mi se jučer dogodilo. Radim normalno svoj posao na Facebooku, pišem oglas za jedan proizvod i vidim signal za pristiglu poruku u inboxu. Otvorim a ono poruka od jednog od mojih tzv. Prijatelja. Tzv. Kažem jer mi je u listi prijatelja ali do sada nismo uspostavili komunikaciju. Poruka je bila na temu Herba life-a. Predpostavljam da svi znate šta je to. Odmah sam uočio da je poruka čisto sistemom COPY-PASTE kopirana sa promotivnog materijala Herba lifea. To je prva greška marketinga. Nikada ne kopirajte sadržaj, unesite nešto vaše, budite kreativni. Kao drugo, poruka mi je poslana tako, bez prijašnje komunikacije..... Da bi imali uspjeha u Facebook marketingu treba najprije uspostaviti prijateljstvo, kredibilitet a onda započeti sa marketingom. Promotor neće sigurno daleko dogurati ovakvim načinom marketinga jer to doslovno „smrdi, sucks“.
Predpostavljam da svi vi mislite kako je Internet zarada lagana stvar i da ćete čim se uključite u neki program zaraditi tisuće eura. Koliko ih je pokušalo pa završilo u 5 minuta sa 0 kuna na računu a koliko Vas čeka takav isti završetak. I onda na kraju svega kažete da je to sve laž. Krenuli ste u krivom smjeru zato jer niste spremni uložiti u softvare, edukativne knjige i niste voljni čitati uputstva već kratite.
U marketingu propasti nije problem, problem je ne uzdići se nakon pada!!! Zapamtite to.
Nas, Gospodare Budućnosti, autore knjige „Zarada na Facebooku“ optuživali su da smo varalice i kradljivci. Da prodajemo maglu. I da ako već imamo vrijedne informacije u knjizi, zašto ih ne dajemo besplatno. Mi smo u knjigu utrošili ravno 5 godina. Razvijali smo tehnike i sva naša iskustva podijelili sa vama. Ipak smo mi naše vrijeme utrošili na izradu knjige i red je da je i naplatimo. A da li vi odete u knjižaru i jednostavno uzmete knjigu ili je kupite?
Mislim da bi bilo dobro da posjetite Facebook stranicu „Gospodari Budućnosti“ i da popričate malo sa članovima koji su već knjigu kupili da vidite kako im ide. Učite od drugih koji su već u tom poslu!



Ime: ZARADA NA FACEBOOKU – TEHNIKE I TAKTIKE ZARADE
Autor: Gospodari Budućnosti
Adresa: http://www.FacebookZarada.com

No comments:

Post a Comment