Sunday 18 July 2010

Facebook PPC

Facebook PPC ili Pay Per Click, Plaćanje Po Kliku je jedna od najboljih ako ne i najbolja tehnika zarade na Facebooku. Jednostavno kreirate oglas i publicirate ga. Naravno, za ovaj sistem zarade trebate imati domenu, ima stranice jer Facebook PPC ne trpi affiliate linkove. Domena će vas koštati niti 10$ godišnje a vi nakon par minuta nakon šta vas Facebook prihvati u sistem možete zaraditi 40$, naravno ovisi o tome šta promovirate i kolika je provizija. Kako se pišu oglasi i kako sve namjestiti. Da biste uopće krenuli sa oglašavanjem morate imati Facebook račun a ako ga već do sada niste napravili, šta čekate, uletite u igru i budite IN.

Facebook Registracija

Jednom kada ste se registrirali kliknite na dnu stranice „marketing“ pa kreiraj oglas. Možete oglašavati vašu web stranicu, blog ili čak facebook grupu ili dtranicu (facebook pages).
Unesite URL stranice, naslov, opis i uploadajte sliku ako želite (poželjno).
Nadalje unesite sve šta vas traži sa time da imate znak upitnika ako gdje zapnete. Možete ciljati publiku po njihovom spolu, godinama pa čak i datumu rođenja. To može biti jako moćno.
Kod pisanja oglasa preporučam da pogledate primjere kako se pišu oglasi jer nije isto kao i oglašavanja na Googleu ili drugim PPC servisima. Veliko slovo i gramatika igraju veliku ulogu ovdje. Jednom kada je oglas kreiran i unešeni svi podaci, unesite koliko ste spremni platiti za jedan klik ili po prikazu. Ja gotovo uvijek idem na opciju PPC (Pay Per Click). Ako nitko ne klikne ja ne plaćam ništa.
Kad je sve unešeno, i vaš dnevni limit, prekontrolirajte sve još jednom i publicirajte. Vaš oglas ide na kontrolu u direktorij facebooka i nakon otprilike 24 sata dobijete na mail obavijest da li ste prihvaćeni ili ne. Ako ste igrali po pravilima, vaš se oglas počinje pojavljivati na facebooku a ako ne dobijete obavijest „disaproved“. Šta onda? Taj se oglas ne može editirati, mora se kreirati komplet novi.
To je to! Facebook PPC u pametnim rukama rezultira zaradom!



Ime: ZARADA NA FACEBOOKU – TEHNIKE I TAKTIKE ZARADE
Autor: Gospodari Budućnosti
Adresa: http://www.FacebookZarada.com

No comments:

Post a Comment