Sunday 4 September 2011

ZAŠTO NA SVOJIM WEB STRANICAMA NE KORISTIM ADSENSE KOD

U ovoj bilješci objasniti ću zašto ja u stvari ne koristim AdSense iako su me mnogi savjetovali da to učinim. Kako ja objašnjavam AdSense. AdSense je dobra stvar ukoliko na vašoj stranici ne prodajete ništa već samo pišete o nečemu i imate visoku posjećenost no ukoliko prodajete nešto onda je po meni AdSense samo oduzimanje prometa jer klikom na oglas koji se nalazi na vašoj web stranici preusmjeravate posjetitelja za sitnu zaradu na drugu stranicu nekog drugog prodavatelja. Po meni totalno suludo.
Idemo ovako, ja prodajem moju knjigu „FAS-2011 Facebook Autopilot Sistem“ za 29.99€. Za tu prodaju imam i svoju web stranicu, WEB STRANICA FAS-2011. Na stranici nemam AdSense no da ga recimo imam računica bi bila ova:

• 100 posjeta dnevno
• 100 klika dnevno na AdSense oglas (nemoguća misija no radi statistike sam naveo)
• Prosječna zarada po kliku 0.25$
• Zarada 25$

Mislim da je suvišno daljnje objašnjenje no dati ću ga za one kojima ništa sada nije jasno. Ja sam zaradio 25$ ali nisam prodao niti jednu knjigu. Da recimo nemam AdSense kod na stranici što ga u stvarnosti i nemam onda od 100 posjetitelja samo jedan neka kupi knjigu ja zaradim 29.99€. Sve sam vam rekao. To se odnosi i da imate 10.000 posjeta dnevno.
Sada će se sigurno javiti obožavatelji AdSensea te komentirati ovo no to je tako. Realno kada gledate to je tako.
Meni je bolje imati proizvod te opt-in formu nego proizvod sa AdSensom. Puno je profitabilnije.
Na nekim stranicama koristim jednu caku, neću vam reći koje su to stranice no što radim, kreiram web stranicu na temu proizvoda, odem zatim na Google AdWords te kreiram oglas. Snimim sliku oglasa na ekranu te kao sliku postavim na web stranicu koju kasnije linkiram direkt na proizvod ali sa mojim affiliate linkom. Ovako izgleda kao oglas a u stvari je slika sa mojim affiliate linkom. Caka koja jako dobro pali…

Gospodar Budućnosti
FAS-2011 FACEBOOK AUTOPILOT SISTEM

No comments:

Post a Comment