Monday 27 September 2010

JEDNOSTAVNOST SMJEŠTAJA STRANICE NA SERVER

Mislite da je „bacanje“ stranice na server problematična i teška stvar? Mislim da ćete poslije video prezentacija promijeniti mišljenje.
Najprije da vas malo upoznamo sa time šta je sve potrebno učiniti da bi uploadali stranicu na server. Kao prvo nam treba datoteka sa kreiranom web stranicom a koja se nalazi smještena negdje na našem čvrstom disku. Zatim nam treba domena (ime stranice) i hosting plan, odnosno zakupljen prostor na internetu gdje ćemo smjestiti web stranicu.
Domenu možete zakupiti na više servisa a ja osobno koristim ova dva:

http://GoDaddy.com

http://www.LubiSpiderwebMoney.ws

gdje za već 9$ godišnje možete zakupiti domenu.
Hosting plan kupim na našem servisu:

http://www.hostanje.com

Vi možete izabrati i drugi servis, bitno je da imate podršku i da servis radi ispravno.
Kada zakupite domenu jednostavno zakupite hosting plan na servisu kojeg ste odabrali za tu domenu. Kada to učinite dobiti ćete potvrdni mail da je vaš račun kreiran sa svim potrebnim podacima za spajanje na server. Za spajanje na server treba vam jedan od ftp klijenata, softver preko kojeg ćete se spojiti na vaš server i uploadati vašu datoteku na njega. Osobno ja koristim Filezillu. Softver je besplatan i možete ga downloadati ovdje:

http://filezilla-project.org

Jednom kada downloadate softver otvorite ga i unesite potrebne podatke i spojite se na server. Mislite da je to komplicirano? Pogledajte video i vidjet ćete kako je to posao kojeg i mala beba može uraditi…

POGLEDAJ VIDEO PREZENTACIJU

Jel sada malo lakše? Vidite da je to dječja igra. Jednom kada imate gotovu datoteku, domenu i hosting plan, logirate se na vaš virtualni server i samo sistemom „drag and drop“ prebacite datoteku sa lijeve strane u desnu stranu u datoteku „public_html“ i ukoliko ste sve učinili kako treba vaša stranica bi trebala biti vidljiva na internetu. Ukoliko nije ili nešto ne štima onda provjerite da li ste sve datoteke koje imaju makar nešto vezano za web stranicu bacili na server. Poželjno je da kada kreirate web stranicu da sve stavite u istu datoteku. Npr. neka vam se datoteka zove „Web stranica“ kad kliknete na nju, ona treba sadržavati sve elemente web stranice koju kreirate (images, psd, css, indeks.html…). Dosta vas griješi sa slikama. Prilikom kreacije web stranice i dodavanja slika pazite da su vam sve slike u datoteci koja ide na server. Događa se da stranicu uploadate na server a ne vide se slike. To znači da ste slike uzimali iz druge datoteke koju niste uploadali na server. Malo treninga sa web editorom riješit će vaše probleme. Nitko se nije rodio da sve zna…


Ime: ZARADA NA FACEBOOKU – TEHNIKE I TAKTIKE ZARADE
Autor: Gospodari Budućnosti
Adresa: http://www.FacebookZarada.com

No comments:

Post a Comment